Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Als eten een zorg wordt….

april 27 @ 14:00 - 17:00

April 2019

Zaterdag 27 April 2019
April

Infonamiddag: Als eten een zorg wordt…
Spreker: Christine Tobback (Voedingsconsulente, Voedselintoleranties/Allergieën, Specialisatie Chronische Vermoeidheid en Fibromyalgie
Waar: Welzijnscampus Turnhout Stationstraat 80 te 2300 Turnhout
Organisatie: Chronische Pijn Vereniging ’t Lichtpuntje
Uur: Je bent welkom vanaf 13u30. De spreker start circa 14u15
Einde: ten laatste om 17u00
Meer detail van onze locatie

Christine Tobback is gespecialiseerd in voedselintoleranties. Als voedingsdeskundige begeleidt ze in binnen- en buitenland patiënten met chronische vermoeidheid en spierreuma. Ze geeft voedingsadvies aan sporters in het gezondheidscentrum Himmunitas. Haar nieuwe kijk op voeding kan verlichting brengen voor wie kamt met stress en pijn.
Het is opmerkelijk dat de klachten bij de meeste CVS/ME-patiënten al verminderen als ze een aangepast voedingsschema volgen. De voedingsanamnese wijst meestal al op een intolerantie voor melk of melkproducten, bepaalde graansoorten en/of fruit die teruggaat tot de kinderjaren. Een afkeer voor bepaalde etenswaren kan wijzen op een intolerantie voor bepaalde voedingsmiddelen. Dit kan een gevoeligheid zijn voor lactose- en/of caseïne, fructose- en/of citroenzuur. Vaak blijkt ook dat koffie en sommige vetten slecht worden verdragen, wat kan wijzen op een verstoorde leverfunctie. De meeste ME-patiënten zijn daarbij ook overgevoelig voor biogene amines (histamine en tyramine) en voor alcohol.

Christine Tobback Is in het verleden reeds onze gastspreekster geweest met een zeer boeiende lezing. Vandaag gaan we dit zeker weer terug mogen ervaren.

Een e-mailtje (vermeld bij de meeste events) voorkomt een teleurstelling bij eventueel gewijzigde of afgelaste evenementen.

Hits: 48

Gegevens

Datum:
april 27
Tijd:
14:00 - 17:00

Organisator

Chronische pijn vereniging

Locatie

Welzijnscampus
Stationstraat 80
Turnhout, Antwerpen 2300 België
+ Google Maps

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

TOP