Laden Evenementen

« Alle Evenementen

CRPS , stand van zaken in 2020

april 18 @ 14:00 - 17:00

April 2020

Zaterdag 18 April 2020

Deze bijeenkomst is geannuleerd wegens corona
Eind April 2020 wordt de toestand opnieuw geëvalueerd.
We informeren jullie verder bij wijzigen in de situatie op deze pagina.

Infonamiddag: CRPS, een stand van zaken in 2020
Spreker: Dr. Koen Bernard Leuvens Algologisch Centrum (LAC)

Waar: Welzijnscampus Turnhout Stationstraat 80 te 2300 Turnhout
Organisatie: Chronische Pijn Vereniging ’t Lichtpuntje
Uur: Je bent welkom vanaf 13u30. De spreker start circa 14u15
Einde: ten laatste om 17u00
Meer detail van onze locatie

Het Complex Regionaal Pijnsyndroom (of kortweg CRPS) is een ernstige en pijnlijke aandoening. CRPS is ook gekend onder de namen algodystrofie, Südeck’s atrofie en sympathische reflexdystrofie. Het syndroom treedt op na schade aan een lichaamsdeel ten gevolge van een operatie, letsel (bijvoorbeeld een breuk) of een beroerte. Typisch zijn de klachten in een bepaalde zone van het lichaam, meestal rond het voorafgaande letsel.

We weten niet goed hoe het syndroom ontstaat. Wellicht speelt het zenuwstelsel een belangrijke rol. Men vermoedt dat er een verstoring optreedt in de communicatie tussen de zenuwen en de bloedvaten van het aangetaste gebied, en dat dit het genezingsproces ontregelt. Ook zouden genetische factoren een invloed hebben op het ontstaan van de aandoening. Sommige mensen zouden dus meer vatbaar zijn dan andere.

De behandeling van CRPS vraagt een goede samenwerking tussen arts, psycholoog en kinesitherapeut. De kinesist begeleidt je in de oefentherapie; de psycholoog kan je beter leren omgaan met de situatie en met de pijn, en je arts kan je pijnmedicatie voorschrijven.

De pijn is afkomstig van zenuwprikkels. Daarom dat bepaalde medicatie tegen depressie of epilepsie een effect hebben op dit type van pijn. Ze kunnen dus worden voorgeschreven.

Een e-mailtje (vermeld bij de meeste events) voorkomt een teleurstelling bij eventueel gewijzigde of afgelaste evenementen.

Hits: 115

Gegevens

Datum:
april 18
Tijd:
14:00 - 17:00

Organisator

Chronische pijn Vereniging

Locatie

Welzijnscampus
Stationstraat 80
Turnhout, Antwerpen 2300 België
+ Google Maps

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

TOP