Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

CVS: Nieuwe ontwikkelingen in de behandeling en hoever staan we hiermee in 2019?

januari 19

Januari 2019 Zaterdag 19 januari 2019
januari
Infonamiddag: CVS: Nieuwe ontwikkelingen in de behandeling en hoever staan we hiermee in 2019?
Spreker:Dr. Dr. Chris Roelant
Waar: Opgelet nieuwe locatie! Welzijnscampus Stationstraat 80 te 2300 Turnhout
Organisatie: Chronische Pijn Vereniging ‘t Lichtpuntje
Uur: Je bent welkom vanaf 13u30. De spreker start circa 14u15
Einde: ten laatste om 17u00

Gastspreker is dokter Chris Roelant. Hij geeft een stand van zaken anno 2019 rond de ziekte CVS. Op een wetenschappelijke, maar heldere manier doet hij de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek rond CVS uit de doeken.
Artsen zijn het er over eens dat verschillende disciplines een plaats hebben in de hulpverlening. Het doel is de patiënt zo ruim mogelijk te helpen in de verschillende aspecten van het ziek-zijn en te werken aan een zo goed mogelijk herstel. Dit zowel met aandacht voor de lichamelijke klachten als voor mogelijke psychische en psychosociale aspecten van het ziek-zijn.

Net zoals er geen duidelijkheid is over de juiste oorzaak, is er ook geen uniforme behandeling. Vandaag raden internationale en nationale instanties een multidisciplinaire behandeling aan, waarbij verschillende disciplines hulp bieden. Met training wordt de lichamelijke weerstand voorzichtig opgebouwd. Cognitieve gedragstherapie leert adequaat om te gaan met de klachten en anders te denken over de problematiek.

De resultaten van de verschillende behandelingen zijn wisselend. Wat voor jou een weg naar verbetering is, is dat niet noodzakelijk voor een ander. In overleg met de huisarts, andere deskundigen en jij zal de beste keuze worden gemaakt. Het is ook belangrijk dat de omgeving goed geïnformeerd is en eventueel bij de behandeling wordt betrokken.

Een e-mailtje (vermeld bij de meeste events) voorkomt een teleurstelling bij eventueel gewijzigde of afgelaste evenementen
De inschrijvingen voor deze bijeenkomst zijn afgesloten

Hits: 192

Gegevens

Datum:
januari 19

Organisator

Chronische pijn vereniging

Locatie

Welzijnscampus
Stationstraat 80
Turnhout, Antwerpen 2300 België
+ Google Maps

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

TOP