Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De kwaliteit van zorg in onze ziekenhuizen maw de patiënt veiligheid, medische missers/fouten, efficiëntie , warmere zorg enz….(Covid-19 annulatie)

april 17 @ 14:00 - 17:00

17 April 2021

Zaterdag 17 April 2021
Deze bijeenkomst is geannuleerd wegens corona

Infonamiddag: De kwaliteit van zorg in onze ziekenhuizen maw de patiënt veiligheid, medische missers/fouten, efficiëntie , warmere zorg enz….
Spreker: : Prof. dr. Kris VANHAECHT KU Leuven

Waar: Welzijnscampus Turnhout Stationstraat 80 te 2300 Turnhout
Organisatie: Chronische Pijn Vereniging ’t Lichtpuntje
Uur: Je bent welkom vanaf 13u30. De spreker start circa 14u15
Einde: ten laatste om 17u00
Meer detail van onze locatie

Professor Kris Vanhaecht is verbonden aan het Leuvens Instituut voor Gezondheidszorgbeleid. Onlangs verscheen zijn boek Mangomoment, met een klein gebaar naar warmere zorg. Assistant Professor aan het Leuvens Instituut voor Gezondheidszorgbeleid (LIGB) van de KULeuven, België. Daar heeft hij de leerstoel Kwaliteit en Patiëntveiligheid binnen het LIGB. Hij promoveerde in 2007 op de organisatie van zorgprocessen en zorgpaden en doceert sindsdien kwaliteit & patiëntveiligheid aan de faculteit geneeskunde te Leuven. Zijn onderzoeksdomeinen zijn o.a. de organisatie van zorgprocessen, kwaliteitsbeleid alsook de omgang met medewerkers betrokken bij calamiteiten. Hij is internationaal actief als secretaris generaal van de European Pathway Association en is faculty member van het Institute for Healthcare Improvement te Boston.

De wet ‘rechten van de patiënt’ stelt dat de patiënt recht heeft op kwaliteitsvolle gezondheidszorg die beantwoordt aan zijn behoeften. Volgens het Institute of Medicine (USA) is gezondheidszorg kwaliteitsvol wanneer de zorg de kans verhoogt om gewenste gezondheidsresultaten te bekomen en wanneer deze zorg overeenstemt met de huidige professionele kennis. Maar ook aandacht voor: Een zorgverlener die met een klein gebaar of onverwachte attentie een moment van grote waarde creëert voor een patiënt” … dat is een Mangomoment

Een e-mailtje (vermeld bij de meeste events) voorkomt een teleurstelling bij eventueel gewijzigde of afgelaste evenementen.

Hits: 23

Gegevens

Datum:
april 17
Tijd:
14:00 - 17:00

Organisator

Chronische pijn vereniging

Locatie

Welzijnscampus
Stationstraat 80
Turnhout, Antwerpen 2300 België
+ Google Maps

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

TOP