Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Dementie en nu….?. De vormen, hoe omgaan met, wat als je hulp nodig hebt enz…

februari 15 @ 14:00 - 17:00

Februari 2020

Zaterdag 15 Februari 2020


Infonamiddag: Dementie en nu….?. De vormen, hoe omgaan met, wat als je hulp nodig hebt enz…
Spreker: Mevr. Karolien Verschueren Dementie-expert Expertisecentrum Dementie Tandem vzw

Waar: Welzijnscampus Turnhout Stationstraat 80 te 2300 Turnhout
Organisatie: Chronische Pijn Vereniging ’t Lichtpuntje
Uur: Je bent welkom vanaf 13u30. De spreker start circa 14u15
Einde: ten laatste om 17u00
Meer detail van onze locatie

Dementie komt steeds vaker voor. Tandem is een expertisecentrum en netwerk rond dementie in de Kempen. Het centrum sensibiliseert, informeert en geeft advies, vorming en opleiding rond dementie. Tandem is actief in de ruime gezondheids – en welzijnssector zoals huisartsen, mutualiteiten, ziekenhuizen, rustoorden, scholen, diensten voor gezinszorg en thuisverpleegkundigen. Tandem heeft een registratie – en signaalfunctie en is erkend door de Vlaamse overheid.

Welke vormen van dementie zijn er? Hoe omgaan met mensen met dementie en hun angsten, vooral in de begin periode Wat als je hulp nodig hebt? Via welke kanalen kan je aan thuishulp, thuiszorg, thuisverpleegster, poetshulp enz. geraken, op het moment dat je als alleenstaande of gelukkig nog samen met je mantelzorger tot het besef komt dat er toch wel een ander fout begint te lopen in je huishouden?
Omgaan met dementie wanneer het moeilijker wordt
Dementie is een proces: een persoon met dementie verliest geleidelijk aan bepaalde, overwegend verstandelijke vermogens. Veel personen met dementie stellen in de loop van hun dementieproces gedurende een bepaalde periode gedrag dat voor de mantelzorger als ‘lastig’ of ‘moeilijk’ wordt beschouwd. Maar voor wie is dat gedrag moeilijk? Voor de personen met dementie of voor de mantelzorgers?
Omgaan met agressie? Wat als er achterdocht, wanen en hallucinaties zijn? Onrust in de nacht? Wegloopgedrag, herhaling, moedeloosheid… Op dergelijke vragen bestaan geen eenvoudige antwoorden maar kunnen we toch enkele kapstokken mee geven die kunnen helpen om beter om te gaan met een persoon met dementie

Een e-mailtje (vermeld bij de meeste events) voorkomt een teleurstelling bij eventueel gewijzigde of afgelaste evenementen.

Hits: 84

Gegevens

Datum:
februari 15
Tijd:
14:00 - 17:00

Organisator

Chronische pijn Vereniging

Locatie

Welzijnscampus
Stationstraat 80
Turnhout, Antwerpen 2300 België
+ Google Maps

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

TOP