Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Digitalisering van de geneeskunde: wat zijn de vooruitzichten? Hoe de persoonlijke levenssfeer( private leven ) beschermen?

november 19 @ 14:00 - 17:00

19 November 2022

Zaterdag 19 November 2022


Infonamiddag: Digitalisering van de geneeskunde: wat zijn de vooruitzichten? Hoe de persoonlijke levenssfeer( private leven ) beschermen?
Spreker: Prof Dr Hilde Philips (senior onderzoeker Universiteit Antwerpen )
Waar: Welzijnscampus Turnhout Stationstraat 80 te 2300 Turnhout
Organisatie: Chronische Pijn Vereniging ’t Lichtpuntje
Uur: Je bent welkom vanaf 13u30. De spreker start circa 14u15
Einde: ten laatste om 17u00
Meer detail van onze locatie

Prof Hilde Philips professor huisartsgeneeskunde en sinds 2003 is ze nauw met het CHA(Centrum Huisartsgeneeskunde) betrokken bij de evoluties in de huisartsgeneeskunde en meer bepaald de zorg voor onze patiënten buiten de kantooruren. Prof Hilde Philips behaalde het certificaat van Data Protection Officer, wat belangrijk is om ook in de toekomst de gegevens van onze patiënten optimaal te blijven beschermen. Ze behaalde het certificaat van Data Protection Officer, wat belangrijk is om ook in de toekomst de gegevens van de patiënten optimaal te blijven beschermen
Prof. Dr. Hilde Philips geeft lezingen over de nieuwe GDPR-regeling, die een belangrijke weerslag zal hebben op de omgang met patiëntengegevens, zowel in de privé-praktijk als in de ziekenhuisomgeving.

Professionals, patiënten, maar ook instellingen testen en experimenteren met digitale gezondheid op steeds meer gebieden, en leveren al een aantal elementen die deel zullen uitmaken van een nieuwe wereld. Maar wat zijn de kenmerken, contouren en normen van die nieuwe wereld?

Het uitrollen van digitale gezondheid gaat gepaard met een spanningsveld tussen de golf van digitale tools, connected objecten en applicaties die bijna dagelijks op de markt komen en een relatieve inertie in de dagdagelijkse zorg, de geneeskunde en in de relaties tussen professionals en patiënten

Een e-mailtje (vermeld bij de meeste events) voorkomt een teleurstelling bij eventueel gewijzigde of afgelaste evenementen.

Hits: 10

Gegevens

Datum:
november 19
Tijd:
14:00 - 17:00

Organisator

Chronische pijn vereniging

Locatie

Welzijnscampus
Stationstraat 80
Turnhout, Antwerpen 2300 België
+ Google Maps

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

X

TOP