Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

MEDICINALE CANNABIS: HOE ZIT DAT NU? Een wetenschappelijke benadering

januari 18 @ 14:00 - 17:00

Januari 2020

Zaterdag 18 Januari 2020


Infonamiddag: MEDICINALE CANNABIS: HOE ZIT DAT NU? Een wetenschappelijke benadering
Spreker:Prof. dr. Jan Tytgat Toxicoloog (KUL)

Waar: Welzijnscampus Turnhout Stationstraat 80 te 2300 Turnhout
Organisatie: Chronische Pijn Vereniging ’t Lichtpuntje
Uur: Je bent welkom vanaf 13u30. De spreker start circa 14u15
Einde: ten laatste om 17u00
Meer detail van onze locatie

Ditmaal een benadering vanuit de wetenschap
Cannabis wordt wel eens beschreven als een wondermiddel tegen onder andere pijn. Terecht of zit het effect vooral tussen de oren? Wat kan medicinale cannabis dat de klassieke en minder omstreden geneesmiddelen niet kunnen? En waar zit de angel onder het gras?
Je komt het hier en nu te weten van een specialist, Prof.dr. Jan Tytgat – toxicoloog aan de KULeuven legt het uit.

Wat kan medicinale cannabis dat de klassieke en minder omstreden geneesmiddelen niet kunnen? En waar zit de angel onder het gras?
Jan Tytgat is gewoon hoogleraar in de Toxicologie en hoofd van het Laboratorium voor Toxicologie en Farmacologie van de KU Leuven. Hij is Bachelor en Master in de Farmaceutische Wetenschappen en behaalde een doctoraat in de Fysiologie aan de Medische Faculteit van de KU Leuven. Van 1990 tot 1992 verbleef hij aan de Harvard Medical School (Boston, USA) als postdoctoraal onderzoeker.
Hij onderwijst toxicologie in de Faculteit Geneeskunde, Farmaceutische Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen en ook zijn onderzoek strekt zich over deze verschillende faculteiten uit. Hij is directeur van de afdeling ‘Biopharmaceutical Sciences’ van Leuven Research & Development (LRD), een bio-incubator voor het onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen.
Jan Tytgat heeft meer dan 170 peer-reviewed artikels in internationale wetenschappelijke tijdschriften op zijn naam staan en hij heeft ook verschillende prijzen ontvangen, zoals de Prijs van de Onderzoeksraad van de KU Leuven en de internationale Dr. E. Delcroix-prijs van het Vlaams Instituut voor de Zee, deze laatste voor zijn onderzoek in het domein van Cnidaria-vergiftiging en onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen vertrekkend van mariene systemen en organismen.
Hij is een veelgevraagde spreker voor nationale en internationale lezingen, is lid van verscheidene wetenschappelijke verenigingen en redactieraden en treedt op als consultant voor bedrijven in de farmaceutische en biotech-sector.
Jan Tytgat staat ook aan het hoofd van het laboratorium voor forensische toxicologie, in opdracht van het Ministerie van Justitie.

Een e-mailtje (vermeld bij de meeste events) voorkomt een teleurstelling bij eventueel gewijzigde of afgelaste evenementen.

Hits: 263

Gegevens

Datum:
januari 18
Tijd:
14:00 - 17:00

Organisator

Chronische pijn Vereniging

Locatie

Welzijnscampus
Stationstraat 80
Turnhout, Antwerpen 2300 België
+ Google Maps

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

TOP