Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ms…en wat nu?

november 20 @ 14:00 - 17:00

20 November 2021

Zaterdag 20 November 2021

Infonamiddag: Ms…en wat nu?
Spreker: Dr. Rob Medaer
Waar: Welzijnscampus Turnhout Stationstraat 80 te 2300 Turnhout
Organisatie: Chronische Pijn Vereniging ’t Lichtpuntje
Uur: Je bent welkom vanaf 13u30. De spreker start circa 14u15
Einde: ten laatste om 17u00
Meer detail van onze locatie

Dr. Robert Medaer is neuroloog met een bijzondere interesse voor MS. Hij heeft talrijke contacten wereldwijd, ook met de WHO en Belgische ngo’s rond Konzo. Hij is voorzitter van vzw Lidwina, een vzw die de sociale zorg voor MS en verwante aandoeningen tot doel heeft.

Onzekerheid is één van de belangrijkste aspecten van MS. Niemand kan zijn verloop goed inschatten. Je kan ook niet weten welke klachten je kant uitkomen. Dit maakt het moeilijk voor mensen met MS om grip te krijgen op hun ziekte. Toch tracht men het verloop enigzins te voorspellen, personen bij wie de ziekte begint met een oogzenuwontsteking zijn vaak goedaardig. Hoe jonger de persoon bij het begin van MS, hoe goedaardiger. Meerdere opflakkeringen de eerste twee jaar zijn een minder goed teken. Ook de MRI scan kan in de eerste twee jaar een prognostische waarde hebben. Er word veel onderzoek gedaan naar MS, er zijn ondertussen tal van behandelingen gaande van enkele pilletjes per jaar tot infusen. Ook dit is maatwerk door het onzekere en grillige verloop van de ziekte. Overleg en goed contact met je neuroloog is dan van groot belang.

Een e-mailtje (vermeld bij de meeste events) voorkomt een teleurstelling bij eventueel gewijzigde of afgelaste evenementen.

Hits: 27

Gegevens

Datum:
november 20
Tijd:
14:00 - 17:00

Organisator

Chronische pijn vereniging

Locatie

Welzijnscampus
Stationstraat 80
Turnhout, Antwerpen 2300 België
+ Google Maps

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

X

TOP