Laden Evenementen

« Alle Evenementen

“De wetenschap achter MS”

juni 17 @ 14:00 - 17:00

17 Juni 2023

Zaterdag 17 Juni 2023


Infonamiddag: “De wetenschap achter MS”
Spreker: Mevr. Doryssa Hermans
Waar: Welzijnscampus Turnhout Stationstraat 80 te 2300 Turnhout
Organisatie: Chronische Pijn Vereniging ’t Lichtpuntje
Uur: Je bent welkom vanaf 13u30. De spreker start circa 14u15
Einde: ten laatste om 17u00
Meer detail van onze locatie

In deze lezing krijgen we meer inzicht over oa. het ziekteproces (wat er gebeurt in het lichaam) en het wetenschappelijk onderzoek
Een simpel stuk speelgoed of iets uit de keukenkast, meer heeft een wetenschapper soms niet nodig om onderzoek tastbaar te maken. Kijk wat onze wetenschappers uit de doos toveren om hun passie op een heel heldere en verrassende manier uit te leggen. Want wetenschap bedrijf je niet (alleen) achter je bureau of in het lab, maar vooral door ‘out of the box’ te denken en dat nemen we hier heel letterlijk.

Met knikkers, een knikkerbaan en enkele dominoblokjes licht Doryssa Hermans (Biomedisch Onderzoeksinstituut – Universiteit Hasselt) je in enkele minuten toe wat multiple sclerose (MS) is en welke rol ‘de muur’ of in wetenschappelijke termen, de bloed-brein-barrière hierbij speelt.

Doryssa verklaart wat MS is, wat het afweersysteem is en wat fout loopt in MS. Vervolgens gaat ze in op de bloed-brein-barrière en haar onderzoek naar een ‘therapie’. Doryssa onderzoekt een nieuw target voor therapie in multiple sclerose (MS). Ze focust op het tegenhouden van specifieke afweercellen ter hoogte van de bloed-brein-barrière, zodat ze niet meer in de hersenen geraken om daar schade te veroorzaken.
Een e-mailtje (vermeld bij de meeste events) voorkomt een teleurstelling bij eventueel gewijzigde of afgelaste evenementen.

Hits: 4

Gegevens

Datum:
juni 17
Tijd:
14:00 - 17:00

Organisator

Chronische pijn vereniging

Locatie

Welzijnscampus
Stationstraat 80
Turnhout, Antwerpen 2300 België
+ Google Maps

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

X

TOP