Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

November 2017: Wegwijs in de sociale tegemoetkomingen

november 18

Zaterdag 18 November 2017
november
Thema: Wegwijs in de sociale tegemoetkomingen
Spreker: Eline Bruneel(=is aangepast) Projectverantwoordelijke tegemoetkomingen en observatorium voor chronische ziekten Vlaams Patiëntenplatform vzw
Waar: Provinciaal Vormingscentrum Malle Smekenstraat 61 2390 Malle
Organisatie: Chronische Pijn Vereniging ’t Lichtpuntje
Uur: van 14u00 tot 17 u
E-mail & info: Klik


Een chronische ziekte is een zware last om dragen, zowel emotioneel als financieel. Om de financiële gevolgen van de ziekte zoveel mogelijk in te dijken, heb je, afhankelijk van
je situatie, via de verplichte ziekteverzekering als chronisch zieke recht op een aantal tegemoetkomingen.
Door ziekte, handicap of ouderdom wordt men vaak geconfronteerd met extra hoge kosten: hogere medische uitgaven maar ook extra uitgaven om de thuiszorg op een goede manier te organiseren.
Waar heb ik recht op? Tot wie moet ik mijn aanvraag richten? Wie kan mij helpen bij de administratie?
Er zijn heel wat sociale rechten waar je als burger een beroep op kunt doen. Het aanbod is uitgebreid maar versnipperd: zowel de federale, Vlaamse, provinciale als lokale (gemeente en/of OCMW) overheid kennen elk een aantal voordelen en tegemoetkomingen toe. De regelgeving is vaak moeilijk en verandert voortdurend.

Voor burgers en hulpverleners is het een onmogelijke opdracht om op de hoogte te blijven van alle maatregelen. Kennis is macht. Wie niet weet waar hij of zij recht op heeft, loopt meer risico om tussen de mazen van het sociale vangnet te vallen. En ook wie zijn rechten kent moet vaak nog heel wat drempels overwinnen om ze in praktijk om te zetten.

Vandaag geeft Eline Bruneel Projectverantwoordelijke tegemoetkomingen en observatorium voor chronische ziekten Vlaams Patiëntenplatform vzw er voor ons meer duidelijkheid over.
Eline Bruneel is Projectverantwoordelijke tegemoetkomingen en observatorium voor chronische ziekten Vlaams Patiëntenplatform vzw. Het Vlaams Patiëntenplatform telt ongeveer 100 aangesloten leden, allemaal patiëntenverenigingen. We zetten ons samen in voor toegankelijke, kwaliteitsvolle en betaalbare gezondheidszorg.

Een e-mailtje (vermeld bij de meeste events) voorkomt een teleurstelling bij eventueel gewijzigde of afgelaste evenementen.

Gegevens

Datum:
november 18

Organisator

Chronische pijn vereniging

Locatie

Provinciaal vormingscentrum
Smekenstraat 61
Malle, Antwerpen 2390 België
+ Google Maps

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

TOP