Laden Evenementen

« Alle Evenementen

November 2018: Het belang/kenmerken van een vroege diagnose bij Dementie/alzheimer/parkinson

november 10

Zaterdag 10 November 2018
november
Thema: Het belang/kenmerken van een vroege diagnose bij Dementie/alzheimer/parkinson
Spreker: Dokter Alexandra Keersmaekers Arts – Neuroloog H. HARTZIEKENHUIS MOL

Waar: Provinciaal Vormingscentrum Malle Smekenstraat 61 2390 Malle
Organisatie: Chronische Pijn Vereniging ’t Lichtpuntje
Uur: Je bent welkom vanaf 13u30. De spreker start om circa 14u15. Einde: ten laatste om 17u00
E-mail & info: KlikHelaas is er nog geen medicijn dat dementie kan genezen. Wel bestaan er medicijnen die de ziekte kunnen vertragen of verschijnselen kunnen verminderen. Deze medicijnen werken alleen bij bepaalde vormen van dementie, zoals de ziekte van Alzheimer. Hoe goed de medicijnen werken verschilt per persoon.

Vroegdiagnose van dementie door de huisarts is wenselijk en mogelijk, maar een probleem van onderdiagnose van circa 50% blijft hardnekkig bestaan. Barrières die artsen ervaren bij het stellen van de diagnose dementie zijn in de literatuur uitvoerig beschreven.
Diagnostische onzekerheid, tijdsgebrek en het gevoel niets te bieden te hebben, keren hierbij steeds weer. Ook schroom omtrent het stellen en meedelen van de diagnose, om patiënten
emotionele schade en een stigma te besparen, wordt herhaaldelijk beschreven. Artsen gaan er met andere woorden vanuit dat de patiënt de diagnose liever niet wil weten
Hoewel het voor iedereen anders is, verloopt de ziekte van Alzheimer grofweg in drie fasen: de vroege, midden en late fase. Inzicht in deze fasen helpt bij het begrijpen van de veranderingen die na verloop van tijd bij je naaste optreden.

Niet iedereen krijgt alle symptomen of krijgt ze in dezelfde volgorde. Soms overlappen fasen elkaar of blijkt dat verschijnselen weer veranderen of verdwijnen. Hoe de ziekte verloopt, heeft ook te maken met het karakter van je naaste, haar emotionele veerkracht, levensomstandigheden en eventuele medicatie.
Dr Alexandra Keersmaekers maakt het ons vandaag wat duidelijker

Een e-mailtje (vermeld bij de meeste events) voorkomt een teleurstelling bij eventueel gewijzigde of afgelaste evenementen.

Hits: 10

Gegevens

Datum:
november 10

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

TOP