Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Pijn bij ontstekingsreuma spondyloartritis SpA (ziekte van Bechterew) en reumatoïde artritis RA(geannuleerd wegens ziekte)

september 24 @ 14:00

24 September 2022

Zaterdag 24 September 2022
Bijeenkomst geannuleerd

Deze bijeenkomst wordt geannuleerd (spreker ziek.)

Infonamiddag: Pijn bij ontstekingsreuma spondyloartritis SpA (ziekte van Bechterew) en reumatoïde artritis RA
Spreker: Dr. Bina Liekens, van opleiding kinderarts, sinds meer dan 25 jaar reumapatiënte, 14 jaar lid van de Raad van Bestuur van VVSA Vlaamse Vereniging voor SpondyloArtritis
Waar: Welzijnscampus Turnhout Stationstraat 80 te 2300 Turnhout
Organisatie: Chronische Pijn Vereniging ’t Lichtpuntje
Uur: Je bent welkom vanaf 13u30. De spreker start circa 14u15
Einde: ten laatste om 17u00
Meer detail van onze locatie

Dr. Bina Liekens is van opleiding kinderarts, sinds meer dan 25 jaar ook reumapatiënte (spondyloartritis, een vorm van ontstekingsreuma)

Dokter Bina Liekens, zelf ervaringsdeskundige, geeft inzicht in het ontstaan en de beheersing van pijn. Medewerkster VVSA: Vlaamse Vereniging voor SpondyloArtritis (Nieuwe benaming van de Vlaamse Vereniging voor Bechterewpatiënten)

Inhoud lezing: het verschil tussen acute en chronische pijn, zowel qua zenuwgeleiding, kliniek en betekenis, met uitleg over het begrip sensitisatie en alles ivm Pijn bij ontstekingsreuma spondyloartritis SpA (ziekte van Bechterew) en reumatoïde artritis RA
Pijn bij ontstekingsreuma spondyloartritis SpA (ziekte van Bechterew) en reumatoïde artritis RA(verschil uitleggen tussen acute en chronische pijn, zowel qua zenuwgeleiding, kliniek en betekenis; met uitleg over het begrip sensitisatie)

In de volksmond wordt het woord ‘reuma’ vaak gebruikt om pijn en stijfheid in de gewrichten en de spieren aan te duiden, maar reuma is véél meer dan dat. Reuma is een verzamelnaam voor een tweehonderdtal acute en chronische aandoeningen die ons bewegingsstelsel (spieren, pezen, gewrichten) en het bijbehorende bindweefsel aantasten en die niet aangeboren zijn of veroorzaakt werden door een ongeval of trauma.

Sommige reumatische aandoeningen zijn gelokaliseerd en op lange termijn niet zo ernstig. Andere zijn systeemziekten, ze kunnen zich met andere woorden over het hele lichaam manifesteren en organen zoals bloedvaten, nieren, lever, longen en hart aantasten.

Een e-mailtje (vermeld bij de meeste events) voorkomt een teleurstelling bij eventueel gewijzigde of afgelaste evenementen.

Hits: 34

Gegevens

Datum:
september 24
Tijd:
14:00

Organisator

Chronische pijn vereniging

Locatie

Welzijnscampus
Stationstraat 80
Turnhout, Antwerpen 2300 België
+ Google Maps

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

X

TOP