Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Juni 2018: Verzekeringen voor personen met een chronische ziekte

juni 16

Juni 2018: Verzekeringen voor personen met een chronische ziekte

Zaterdag 16 Juni 2018
juni
Infonamiddag: Verzekeringen voor personen met een chronische ziekte
Spreker: Mevr. Kristien Dierckx VPP, Projectverantwoordelijke Observatorium voor chronische ziekten, ZOPP Brussel en verzekeringen

Waar: Provinciaal Vormingscentrum Malle Smekenstraat 61 2390 Malle
Organisatie: Chronische Pijn Vereniging ‘t Lichtpuntje
Uur: Je bent welkom vanaf 13u30. De spreker start om circa 14u15. Einde: ten laatste om 17u00
E-mail & info: KlikVerzekeringen voor personen met een chronische ziekte

Waarom hebben personen met een chronische ziekte of handicap problemen om een verzekering af te sluiten?
Het is eigen aan de huidige verzekeringsactiviteit om verzekeringsnemers onder te verdelen in groepen die een gelijkaardig risicoprofiel hebben.
Binnen één groep betaalt iedereen hetzelfde bedrag. Met andere woorden: gelijkaardige risico’s betalen eenzelfde premie. Daardoor zullen oudere mensen bijvoorbeeld een hogere premie betalen voor een overlijdensverzekering dan jongeren (de sterftekans neemt toe met de leeftijd) en zullen omgekeerd bij een autoverzekering jongeren meer moeten betalen dan ouderen (jongeren hebben minder rij-ervaring). Verzekeraars mogen dus onderscheid maken, wat niet betekent dat zij mogen discrimineren. Indien zij een onderscheid maken dan moeten zij dit onderscheid wel objectief en redelijk kunnen rechtvaardigen. Zij zijn met andere woorden verplicht om hun beslissing te motiveren.
De onderverdeling in groepen met gelijksoortige risicoprofielen heeft tot gevolg dat sommige groepen van mensen, die volgens de verzekeraar een hoog risicoprofiel hebben, vaak zeer hoge premies betalen voor verzekeringen of eenvoudigweg uitgesloten worden door de verzekeraar.

Het Vlaams Patiëntenplatform vraagt onder andere de realisatie van de werkelijke toegang tot verzekeringen voor de belangrijke levensrisico’s en aanvaardbare polisvoorwaarden voor personen met een chronische ziekte.
Gezonde en kapitaalkrachtige mensen kunnen gemakkelijk verzekeringen afsluiten. Personen met een chronische ziekte of handicap en hun gezin, worden door verzekeraars echter als een ‘hoger’ risico beschouwd. Hierdoor kunnen zij vaak geen goede verzekeringsovereenkomst bekomen of betalen.
Enkele voorbeelden van problemen die personen met een chronische ziekte of handicap ondervinden, zijn geweigerd worden door een verzekeraar, hoge bijpremies moeten betalen, allerlei uitsluitingen in het verzekeringscontract,… Bovendien communiceren de aanbieders van verzekeringen dikwijls gebrekkig of onvolledig. Hierdoor blijven deze personen met een chronische ziekte of handicap achter met vele vragen en klachten.

Meer info over dit onderwerp kan u vandaag via ons vernemen.

Een e-mailtje (vermeld bij de meeste events of via contact formulier) voorkomt een teleurstelling bij eventueel gewijzigde of afgelaste evenementen.

Hits: 215

Gegevens

Datum:
juni 16

Organisator

Chronische pijn vereniging

Locatie

Provinciaal vormingscentrum
Smekenstraat 61
Malle, Antwerpen 2390 België
+ Google Maps

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

TOP