Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Februari 2019: Wat als pijn een ziekte op zich wordt?

februari 9

Februari 2019

Zaterdag 9 Februari 2019
februari

Infonamiddag: Wat als pijn een ziekte op zich wordt?
Spreker: Dr Maarten Wissels(Neurochirurg) met Mevr. Bruyninckx (Neuro-operatieverpleegkundige)
Waar: Welzijnscampus Turnhout Stationstraat 80 te 2300 Turnhout
Organisatie: Chronische Pijn Vereniging ’t Lichtpuntje
Uur: Je bent welkom vanaf 13u30. De spreker start circa 14u15
Einde: ten laatste om 17u00

Bij acute pijn dient vooral de oorzaak van de pijn behandeld te worden (bijv. door middel van een infiltratie of andere neurochirurgische pijntherapeutische technieken danwel met een operatie).

Onder chronische pijn verstaat men pijn die meer dan 6 maanden aanwezig is. Vaak is de oorspronkelijke oorzaak van de pijn al verdwenen, doch de pijn blijft bestaan en is een eigen leven gaan leiden. Deze pijn is een ziekte op zich geworden. In dit geval richt de behandeling zich op het bestrijden van de pijn en niet meer op de oorzaak.

Als algemeen neurochirurg gaat zijn interesse uit naar chronische pijn, de minimaal invasieve rugchirurgie, pijntherapie dmv injecties, behandeling van aangezichtspijn en neuromodulatie.
Neurochirurgie is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met ingrepen thv het zenuwstelsel (hersenen, ruggenmerg, zenuwen) en de wervelkolom (nek, rug).

De twee belangrijkste toepassingsgebieden van de Neurochirurgie zijn de ingrepen op het zenuwstelsel (hersenen, ruggenmerg, zenuwen) en op de wervelkolom. Tevens is de neurochirurg zeer nauw betrokken in de operatieve behandeling van pijn in samenwerking met de pijnkliniek en in de stereotactische radiochirurgie.

Dr. Maarten Wissels studeerde geneeskunde aan de Universitaire Instelling Antwerpen (UIA, 1996). De specialisatie tot neurochirurg werd gevolgd in het Middelheim Ziekenhuis Antwerpen (Dr. Klaes), het AZ St. Maarten, Duffel (Dr. Debois) en het Universitair Ziekenhuis te Montpellier (Prof. Frerebeau). Hij was 1 jaar resident neurochirurg in het OLV-Ziekenhuis te Aalst (Dr. Van Vyve).
Huidige functies:
Neurochirurg: Jessa Ziekenhuis, campus Virga Jesse
Neurochirurg: RZ St.Trudo
Consult Neurochirurgie, Diagnose Centrum Lommel
Voorzitter LOK-groep Neurochirurgie: Limburg-Leuven

Een e-mailtje (vermeld bij de meeste events) voorkomt een teleurstelling bij eventueel gewijzigde of afgelaste evenementen.

De inschrijvingen voor deze bijeenkomst zijn afgesloten

Hits: 748

Gegevens

Datum:
februari 9

Organisator

Chronische pijn vereniging

Locatie

Welzijnscampus
Stationstraat 80
Turnhout, Antwerpen 2300 België
+ Google Maps

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

TOP