Breukdrempel |
Andere oorzaken |
Calcium, calcium, calcium... |
Lichaamsbeweging |
Geneesmiddelen |
Calcium in voedingsmiddelen |
Zuivelproducten (mg calcium per 100 g of 100 ml) |
kaas met harde korst:(emmental, gruyère, comté...) |
800 - 1200 |
smeerkaas |
440 |
yoghurt |
150 |
melk (volle, halfvolle of magere) |
120 |
melkchocolade |
110 |
Andere voedingsmiddelen (in mg calcium per 100 g) |
sardines (conserven) |
|
amandelen, gedroogde vijgen, hazelnoten |
200 - 250 |
waterkers, spinazie, broccoli |
100 -180 |
Mineraalwater (mg calcium per liter) |
extra verrijkt water (type Contrexéville, Vittel, Hépar...) |
400 |
zacht water: (type Evian) |
< minder dan 100 |
Aanbevolen hoeveelheden calcium (in mg/per dag) |
Kinderen < 7 jaar |
400 - 600 |
Kinderen < 15 jaar |
600 - 800 |
Adolescenten |
1000 -1200 |
Volwassenen |
800 - 1000 |
Vrouwen die zwanger zijn, borstvoeding geven of in de menopauze zijn |
1200 - 1500 |
Ouderen |
1000-1200 |