Versnelde botgenezing: als tijd tijdelijk moet zijn

U hebt heel recent, of misschien al enige tijdgeleden een botbreuk (fractuur) opgelopen. Uiteraard wilt u dat deze fractuur in de kortstmogelijke tijd geneest, zodat u zo snel mogelijk pijnvrij bent en uw dagelijkse bezigheden weer kunt hervatten. Behandeling met de OrthoPulse® kan het genezingsproces aanzienlijk versnellen.

Botgroeistimulatie

Veel fracturen genezen binnen één tot drie maanden. Echter, bij een aantal fracturen is het genezingsproces vertraagd. Die vertraging kan oplopen tot een half jaar of langer. Ook zijn ereen aantal fracturen die van nature al slecht willen genezen, de zogenaamde ‘risicofracturen’, bijvoorbeeld het scheepsbotje in de pols of een onderbeenfractuur. Met behulp van een botgroeistimulator wordt het genezingsproces gestimuleerd waardoor de fractuur sneller geneest.

OrthoPulse®

De OrthoPulse® is zo’n botgroeistimulator en werkt doormiddel van Pulserende Elektromagnetische Velden (PEMF). Steeds meer specialisten maken, al dan niet op verzoek vanhun patiënt, gebruik van de OrthoPulse®. Niet vreemd, wanneer u bedenkt dat de OrthoPulse® patiëntvriendelijk en tijdsbesparend is. Bij een slechthelende fractuur is de behandeling even effectief als opereren maar goedkoper, brengt minder risico’s met zich mee en is voor u als patiënt minder ingrijpend. Bovendien is de behandeling pijnloos. Indien uw fractuur dermate gecompliceerd is dat er toch moet worden geopereerd, dan kan de specialist de OrthoPulse®als aanvullende behandeling toepassen en daarmee de kans op succes vergroten. Uiteraard kan alleen in samenspraak met de behandelend specialist worden vastgesteld of een behandeling met de OrthoPulse® in uw situatie de juiste optie is.

Voor wie is de OrthoPulse®bedoeld?

Eenvoudig
Aanleg van de OrthoPulse®


Wordt de behandeling met de OrthoPulse® vergoed?
Electrische Botstimulatie

Als een nederlandse zorgverzekeraar een patiënt toestemming geeft zich in België te laten behandelen zullen ze ook eventuele bijkomende kosten moeten vergoeden. Wel moet dit apart aangevraagd worden. Tot op heden gaf dit nog geen problemen. Bovendien wordt botgroeistimulatie meestal toegepast ter voorkoming van een operatie, dus zal de zorgverzekeraar goedkoper uit zijn (geen opname in het ziekenhuis met alle daarbij behorende kosten).
Een belgische patient moet ook eerst toelating vragen aan zijn verzekering, daar de mutualiteit geen terugbetaling voorziet.
Orthopulse 04/2006