logologo Chronische Pijn Forum

Lotgenoten als lichtpuntjes

Op patiëntenfora delen patiënten heel wat informatie over hun ziekte, van bijwerkingen en adviezen tot steunbetuigingen

“Patiëntenfora zijn eigenlijk net als alle andere sociale media: er wordt heel wat informatie gedeeld”. Bij een (zeldzame)ziekte is de kans klein dat je er bijvoorbeeld met je buurman over kan praten.

Vaak kennen deze patiënten geen lotgenoten. Een forum biedt dan uitkomst.” Enerzijds delen patiënten hele feitelijke informatie, bijvoorbeeld hoe vaak ze op controle gaan of welke bijwerkingen ze ervaren. Anderzijds gaat het over de emotionele kant van de ziekte. Hoe gaan patiënten om met belemmeringen waarmee ze in het dagelijks leven geconfronteerd worden, bijvoorbeeld in hun gezin.

Mensen die je begrijpen omdat ze hetzelfde lot ondergaan, het woord zegt het zelf .
Het doet goed , een woord van steun en begrip met een lach en een traan. Deze mensen komen onverwacht op je weg , vaak is het een zegen.
Wij zijn geen wereldverbeteraars en hoeven geen pluimen op onze hoed en jammer genoeg kunnen we niet iedereen helpen . Sommige dingen glippen ook als zand door onze vingers , en staan we zelf machteloos toe te kijken met pijn in het hart.
Het is de voldoening , de warmte die je iemand kan geven, een luisterend oor, de steun in donkere dagen, de spontane glimlach, de gemeende knuffel.
Dat maakt het de moeite waard !!! Ook met jou erbij!

Ga hier naar het forum

Bezoeken: 7173

X

TOP